HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2017.09.04. 00:43 F. Z.

Merengő

Címkék: filozófia körforgás bezártság szürkeség

Érdeklődve tekintett szét a sárguló, őszi tájon, majd kacagva kiköpött az ablakon. Feltámadt a szél, mire néhány apró levél lassan lengve hullt a földre és sodródott odébb. Megborzongott: átsuhant rajta az elmúlás gondolata.

– Ha a Halál egy nap úgy döntene, hogy az életét megunva felköti magát, vajon ki jön el az ő lelkéért? – tette fel magának a paradox kérdést. – Vagy a kötélen való hatástalan és haláltalan függést előbb-utóbb megunva maga száll le önmagáért? De hiszen akkor már nem lehet holt, csakis élő!

Ezen hosszan elmerengett, szembogara ide-oda járt nyugtalanul, borzas üstökét bőszen túrta-vakargatta nehéz tépelődésében. Még egy cigarettára is rágyújtott.

Végül csak elrendezhette magában a kérdést, mert ismét kiköpött az ablakon egy jóízűt. Addig-addig próbálkozott a művelettel, míg az ablak alatt található esővízgyűjtő hordóba kétszer is bele nem talált. Pontosan a közepébe! Amikor ez végre sikerült neki, harsányan, szinte önkívületben visongva felkacagott.

Lassan telik az idő a pszichiátrián, el kell ütni valahogy.

Végül csak rászánta magát, lehajolt a szerszámaihoz és felsóhajtott. Hiába festette már át eddig szinte az egész folyosót az osztályon, ma még azt a kimaradt falat is alaposan át kellene glettelnie. Istenem, rengeteg a munka! Egészen beleőrül az ember...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr3312801840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása