HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2017.01.22. 15:51 F. Z.

Örökség

Címkék: gyermek élethelyzet büszkeség

Nagy vendégség volt Kovácséknál elsőszülött fiúk, Dániel harmadik születésnapja alkalmából. Átjött minden szomszéd, és kivételesen még a Mamát is elhozták autón egy messzi kis csöndes faluból.

A vacsora után a gyermekek szétszéledtek önfeledten hancúrozva a lakásban, míg a Mama a kanapén ülve meghatottan figyelte a kis Dánielt.

– Milyen csinos! – dünnyögte maga elé. – Meg kell hagyni, a gyönyörű kék szeme és a szemöldöke az tiszta anyja – állapította meg elégedetten. – A járása, a tartása inkább az apjáé. Ahogyan a lábait elnézem, azokat a huszár dédnagyapjától örökölte. De a haja, az a szép szőke haja, az az enyém – mosolygott magában.

Erre egészen elérzékenyült, s szemeit törölgetve könnyezni kezdett. A lánya odaült mellé, s aggódva kérdezte, nincs-e valami baj. De a Mama csak felsóhajtva Dánielre mutatott:

– Csak a kisunokámat néztem, hogy felcseperedett. Olyan gyorsan nőnek ezek a fiatalok!
– Tényleg gyorsan nőnek – állapította meg egyetértően a lánya – De az a szomszéd Bakóék gyermeke. Dániel a másik sarokban játszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr7512145631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása