HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2016.04.16. 21:53 F. Z.

Nyugtalanság

Címkék: panel szomszéd irónia

Nem tudom, mi van ma velem. Itt a hétvége, s én ahelyett, hogy kint volnék a szabadban, a friss levegőn, és élvezném a napsütést, inkább idegesen járkálok fel s alá a lakásban: valami nyugtalanít.

A feleségem frissen főzött kávéval kínál, jól esik a figyelmessége. Kezemben a csészével átsétálok a nappaliba, a fotelba huppanok, s behunyom szemeim. Lassan kortyolva próbálom élvezni az ízeket, ám gondolataim nem hagynak nyugodni: valami nincs rendjén, valami gyötör, valami hiányzik.

Bár tudnám, mi…

Lassan tizenegy óra lesz, s én még mindig ott ülök a fotelban, zaklatottan, nyugtalanul.

Ekkor óriási robaj rázza meg a lakást. Szemeim azonnal felnyílnak, a kávéscsészém megremeg. A nappali néhány pillanat múlva már sorozatos csattanások visszhangjától zajos.

Hirtelen valami jóleső nyugalom árad szét bennem, s elmosolyodok: a világ rendje helyreállt, ismét rántott hús lesz a vasárnapi ebéd Szabóéknál.

A fotelben ülök, fejemet hátrahajtom. Szemeimet behunyva élvezem a klopfoló ritmusos csapásait, s vele együtt halkan dúdolom: rán-tott-hús, rán-tott-hús!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr258633194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása