HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2015.04.10. 20:22 F. Z.

Csapongok

Címkék: abszurd ars-poetica

Leírom a novella első sorát.

Hátradőlök a széken, felsóhajtok, s álmodozva kitekintek az ablakon, elvágyódva, el a messzeségbe, érdeklődve szemlélve azt a borongós, szürke, melankolikus világot odakint.

A pályázatra éppen befejezem majd. Egy könnyed, kellemes történetet teremtek, hétköznapi, ám mégis érdekes szereplőkkel benépesítve, frappáns csattanóval lezárva. Biztosan el fogja nyerni a zsűri tetszését, nem is lehet ez másként – gondolom elégedetten.

S hogy mi lesz azután? Nos, az írásom megjelenik, a nyilvánosság pedig, ha nem is azonnal, de meghozza számomra a várva-várt ismertséget. Egyesek szeretni, mások gyűlölni fognak, felismernek majd az utcán, esetleg sértődötten megpofoznak, de oda se neki, fütyülök rá, ilyen ez a hányattatott művészsors!

A feleségem bejön a szobába, óvatosan vállamra helyezi finom kis kezét. Álmodozva ránézek, ő rámnéz: szemeimben meglátja a mély, örvénylő gondolatokat.

Nehéz lesz lépést tartanom a sikert követő felkérések özönével – csapongok tovább. Írásaim sokaságával egész népemet fogom, nem főiskolsás fokon, tanítani; éjszakánként, romkocsmák eldugott, füstös kis sarkaiban, egy pohár rozé mellett, álmodozó, busongó tekintettel, új gondolatsorokon, novellákon, rímeken, történeteken tépelődve, mialatt a háttérben halk jazz szól.

– Bizony! A bohém, füstös éjszakai élet és a könnyűvérű nők – szólalok meg végre, s egy nagyot sóhajtva, lemondóan megcsóválom a fejem.

A feleségem leveszi vállamról a kezét, szó nélkül megfordul, majd lassú léptekkel kivonul a szobából.

Nekiveselkedek, leírom a novella utolsó sorát. Meghallom, amint a feleségem valahol a lakásban halkan felkacag...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr37357046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása