HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2017.02.02. 21:04 F. Z.

Forradalom

Címkék: hétköznapok tehetetlenség farizeus képmutatás szürkeség durvaság

Több tanácstalan ember álldogál a Nyugati Pályaudvar négyes vágányánál. Felsővezeték-szakadás miatt kimarad egy járat, s még mindig kérdéses, hogyan lesz, vagy lesz-e egyáltalán pótolva. Többen morogva indulnak meg a metró lejárata felé, míg mások a helyükön maradva, indulatosan tárgyalják meg a fennálló helyzetet. De szinte mindenhol teljes káosz uralkodik ma a tömegközlekedésben. Útlezárások, ritkább járatok, jégen csúszkáló buszok, balesetek, elterelések, füstölő metró, óriási tömeg. Mintha csak minden körülmény pattanásig akarná feszíteni a budapesti lakosság egyébként is gyönge és hihetetlenül érzékeny idegszálait.

Néhányan nagy nehezen felpréselik magukat az éppen megérkező, tömött metrószerelvényre, majd telefonjuk segítségével azonnal megosztják a nagyvilággal a tapasztaltakat. Fotók készülnek az áldatlan állapotokról, a közösségi médiát felháborodott bejegyzések százai lepik el. Ezrek értesülnek a tragikus helyzetről, bosszankodva kommentálnak, megosztanak, s hamarosan már tízezrekre menő tömeg dühöng a munkahelyén, útközben hazafelé, vagy éppen már otthon, a lakásban. Az egekig szökik az elemi felháborodás, mikor kiderül, hogy a Magyar Államvasutak vezetői milliárdokért bérelnek autókat, miközben a járműpark rohad, s a szerelvények késnek.

Százezrek verik az asztalt, s vennék azonnal kezükbe az irányítást. Milliók ordítanak, vesznek össze, töltik ki fékevesztett dühüket. Dudálnak, kiabálnak, rohannak, elégedetlenkednek, ölre mennek, szidják a kormányt, az ellenzéket, mindenkit, az egész rohadt, kurva világot, mely összeesküdt ellenük. Némelyek még a feleségüket is arcul ütik, hogy belső feszültségükön enyhítsenek.

Ettől aztán egy csapásra megoldódik minden.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212178186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása