HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2016.05.20. 09:51 F. Z.

A hobbihőbörgő

Címkék: kritika panel irónia képmutatás

A XXI. század hajnalán – valószínűleg a technológiai fejlődésnek köszönhetően – kialakult primitív létforma, az ún. fotelforradalmárok közeli rokona.

Anatómiai felépítésére leginkább az óriási száj jellemző, emellett jelentéktelen, elcsökevényesedett karokkal és lábakkal rendelkezik. A ~ mozgásra igen nehézkesen késztethető, emiatt egyes egyedei páratlan mennyiségű testzsír felhalmozására képesek. Élete nagy részét hevenyészett vackában tölti, bár az éhség, az élelemszerzés kényszere időnként odújának elhagyására ösztökéli.

Kutatások kimutatták, hogy a ~-k agya páratlan képességgel rendelkezik a komplex világ egyszerűsítésére: az igen-nem, barát-ellenség, fekete-fehér asszociációk mellett döntései meghozatalához más információra nincs szüksége.

A ~ társas-szociális kapcsolatait jobbára virtuálisan építi és éli meg. Különösen kedvelt tevékenysége az egy-egy félinformációról hirtelenjében kialakult, trágárságokkal megfűszerezett, sommás véleményének másokkal történő megosztása. Fajtársai közül általában csak azokat tűri meg hosszabb ideig maga körül, akikkel teljes mértékben egyezik véleménye, ám mivel a ~ a legapróbb részletekben is képes hőbörögnivalót felfedezni, így a ~-k tartós csoportosulásai, kapcsolatai nem kifejezetten jellemzőek, jobbára rövidéletű falkákba tömörülnek egy közös hőbörgés erejéig. Hasonló céllal esetenként a szintén rokon acsargókkal is társulnak.

A hőbörgés élménye ideiglenes megnyugvást, elégedettséget, sőt, katarzisszerű élményt okoz a ~-nek, innen származik e faj elnevezése is. Megfigyelték, hogy egyeseknél droghoz és más narkotikumokhoz hasonló elvonási tünetegyüttest produkál a hőbörgési lehetőség megvonása, olyannyira, hogy néhány egyed már pusztult is el hasonló okokból, bár ezt a szélsőséges jelenséget hivatalos tudományos kutatások sohasem erősítették meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr758733964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása