HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2015.04.10. 20:25 F. Z.

Agapé

Címkék: tévedés gyermek szeretet abszurd tragédia képmutatás

Az édesanya kisgyermekét babakocsiban tologatva andalgott a parkban. Miután megcsodálta a lemenő napot, hazaindult, ám hogy, hogy nem, a babakocsit a parkban felejtette. Ezt később az éjjeliőr – miután a sötétben többször is belebotlott – egy közeli transzformátorház lapos tetejére helyezte át.

– Úristen! – sikoltott fel az anya harminc évvel később, s gyorsan visszasietett a parkba. Gyermekét ott találta a transzformátorház tetejére helyezett babakocsiban.

– Anyám! Nézd, hogy megnőttem! – szólt meghatottan a gyermek. Harminc éves kis sapkája kopottan bár, de még mindig a fején volt, megnövekedett szakálla, markáns arca, széles válla, mély, bariton hangja valóban azt bizonyították, hogy a csemete időközben felcseperedett.

– Csitt, kis haszontalan! – szólt az anya kedvesen, gyermeke szájába cumit dugott, lágyan gügyögni kezdett hozzá, majd sietve hazatolta és tisztába tette.

Az elmúlt harminc – a transzformátorház tetején töltött – évet túlélte, ám anyja túláradó gondoskodásába két napon belül csaknem belehalt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr677357056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása