HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2016.05.08. 12:31 F. Z.

Mindenki gyermekségre vágyik

Címkék: panel gyermek nyugdíjas

Akkor kezdődött az egész, mikor Schwichek Béláné végigsimított a frissen festett hintaállványon...

Pedig kezdetben mindössze néhány kismama várakozott türelmetlen csemetéjével arra, hogy a Polgármester Úr befejezze egyre hosszabbra nyúló, unalmas monológját, s végre birtokba vehessék a felújított játszóteret. A nebulók vágyódva bámultak a frissen festett eszközökre, melyek csak úgy ragyogtak a napsütésben. Ekkor érkezett meg Schwichek Béláné. Ő, bár pontosan nem tudta miről van szó, csatlakozott a tömeghez, hogy ezzel is elüsse az időt: minden nap egyformán unalmas volt számára, üdítően hatott rá ez a kis változatosság.

A beszéd véget ért, a szalagot átvágták. Kattogtak a fényképezőgépek, a gyermekek pedig boldogan visítva rohantak a játékok felé. Egy hinta üresen maradt.

Schwichek Béláné óvatosan letámasztotta kerekesszatyrát. Közelebb lépdelt a hintához, majd egy szakértő mozdulattal meg is nyomkodta az ülőkét, mintha csak egy zsömle frissességét szeretné megállapítani. Hiába no, nemrég érkezett a nagybevásárlásból, igen nehéz ezt a rutinszerű mozdulatot hanyagolni. Végigsimított a frissen festett hintaállványon. Megborzongott... Eszébe jutott gyermekkora. Maga sem tudta hogyan és miért, a következő pillanatban már a hintában ült, egyre magasabban szelte a levegőt, s néha jólesően felrikoltott.

Többen döbbenten figyelték, s a lakótelepen futótűzként terjedt a hír: Schwichek Béláné hintázik.

Barátnői néhány perc múlva meg is jelentek, s próbáltak a lelkére beszélni, hogy amit most tesz, az nem méltó egy tisztességben megőszült, idős nyugdíjashoz. Schwichek Béláné azonban nem hallgatott rájuk, csak rikoltozva szállt egyre magasabban. Megpróbálták kirángatni a hintából, de végül őket is magával ragadta az ellenállhatatlan gyermekség. Hamarosan mindenütt idős hölgyek-urak nyüzsögtek, önfeledten kacagva, ricsajozva, a játszótérről kiszorított gyermekek bömbölő kórusától kísérve.

– Hé, engedjenek már másokat is oda! – kiáltott dühösen egy kismama. Odarohant a mászókához, amelyről először is lerángatott egy ősz urat, majd maga mászott fel a tetejére, és integetett boldogan.

A gyermekek az egyik szatyor mélyén felfedeztek néhány tábla csokoládét. Ezeket megosztották egymás közt, s elégedetten majszolgattak. Egy idő után mindenütt csokoládéfoltosak lettek: a szájuk, az arcuk, még az ingecskéjük is. De ez most senkit sem zavart: mindenki kacagott, mindenki nevetett. Mindenki egy kis gyermekségre vágyik.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr878696048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báthory Ödönke 2016.05.08. 13:16:59

Mennyit kell inni ahhoz hogy ilyen nevek jussanak eszedbe?
Ez is jó.

F. Z. 2016.05.08. 14:19:58

@Báthory Ödönke: Ez egész pontosan két deciliter Varga Balatoni Merlot volt.
süti beállítások módosítása