HTML

Egy csipetnyi magyar valóság...

Aktuális magyar élethelyzetek, kissé ironikus szemszögből, rövid írásokban bemutatva.

Az oldalon található anyagok a szerző tulajdonát képezik, és írásbeli engedély nélkül nem másolhatóak.

Kapcsolatfelvételhez a zoltan.fegyver[kukac]gmail.com címre írjon.

A Mindennapi magyarságok novelláskötet elektronikus változatát ide kattintva töltheti le.

2015.01.29. 21:10 F. Z.

Vészhelyzet

Címkék: panel tévedés egészségügy abszurd élethelyzet nyugdíjas

A nyugdíjas hölgy izgatottan tárcsázott, a telefon kicsöngött, s valaki a túloldalon felvette a kagylót:

– Országos Mentőszolgálat! Jó napot kívánok, miben segíthetek?

– Özvegy Hancsákné vagyok, rosszul érzem magam és szédülök. Fémes ízt érzek a számban, a mellkasom is nagyon szúr! Kérem, siessenek! – rebegte alig hallhatóan. – Rózsa utca 12! – szólt még, s letette a kagylót.

A mentőautó alig néhány perc múlva szirénázva, csikorgó kerekekkel vágódott ki a kórház udvarából. Az alélt Özvegy Hancsáknét harmadik emeleti kis lakásában találták a paldón összerogyva: arca falfehér volt, már-már halottnak hitték. Bevásárolni indulhatott, mikor rosszul lett, mivel jobb kezében kissé kopottas, csíkos szatyrot szorongatott. Ezt megróbálták ugyan az ujjai közül kifejteni, de a valószínűleg sokkos állapot okozta izomgörcs nem engedett.

Óvatosan behelyezték a mentőautóba, amely azonnal vijjogva indult tovább a kórház felé. Hihetetlen sebességgel hajtottak át egynémelyik piros jelzésen, hiszen az ápolók jól tudták: minden perc számít ilyen kritikus helyzetben.

– Itt a Fogarasi úti bevásárlóközpontnál tökéletes lesz, kérem, tegyenek ki! – elevenedett meg egyszer csak Özvegy Hancsákné, s mosolyogva megkocogtatta a sofőr vállát, aki a valószínűtlen jelenet hatására halkan felrikoltott, majd nem sokkal az eset után kérelmezte azonnali nyugdíjaztatását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr237122275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása